Activiteiten / Evenementen

Elk jaar organiseren wij diverse activiteiten/evenementen waar onze leden en soms ook deelnemers van buitenaf aan mogen deelnemen, voor de volledige wedstrijdagenda van het terrein verwijzen wij je graag naar http://www.manegegaasterland.nl. 

 • De HSV Gaasterland Club Competitie Van oktober tot oktober het volgende seizoen houden wij onze jaarlijkse HSV Gaasterland Club Competitie. De Club Competitie gaat over alle wedstrijden in Gaasterland, waarbij de 2 laagste resultaten weggestreept worden. Er zijn 7 dressuur en springwedstrijden op ons terrein in Harich. Elk lid dient minimaal 4 wedstrijden te rijden om in aanmerking te komen om HSV Gaasterland clubkampioen te worden. Er is zowel bij de paarden als bij de pony`s een kampioen voor zowel dressuur, springen. en een allround kampioen! Deelname hieraan is gratis en alleen opengesteld voor onze leden. De volgende wedstrijden 2022/2023 tellen hiervoor mee:                                                                
  5/6 November Springen
  12/13 en 19 November Dressuur
  30 december Oliebollenwedstrijd
  14/15 en 21 Januari Dressuur
  4/5 Februari Springen
  Voorjaarswedstrijd
  Kringwedstrijd 8 April
  13/14 Mei Concours
  Kringwedstrijd 30 september
 • Onderlinge voorjaarswedstrijd In het voorjaar (datum nog niet bekend) houden wij eveneens voor de leden een gratis onderlinge wedstrijd. Hiermee kunnen onze leden zich vast voorbereiden op het outdoor seizoen. Nader info volgt.
 • Op zaterdag 6 mei a.s. zal Jolanda de Nekker een dressuurclinic verzorgen. Jolanda de Nekker rijdt de paarden welke zij mag uitbrengen tot en met de Grand Prix, en verzorgt zij  dressuurlessen als ORUN4 instructrice.  Naast dit alles is Jolanda een bevlogen jurylid tot en met de Lichte Tour. Zij haalt hier veel voldoening uit en hoopt dit te kunnen uitbouwen tot het hoogst haalbare als jurylid zijnde. De clinic is in groepen van 3 a 45 min. en kosten € 20,00 per deelnemend lid. Buitenstaanders betalen € 25,00. Daarna zijn er nog indien gewenst prive clinics van 30 min en kosten € 30, buitenstaanders € 40,00.  Indien je mee wilt doen aan de clinic kun je je opgeven via  …. nader info volgt. 
 • Op zaterdag 20 mei a.s. in de middag zullen Femke en Erwin een ruiterfitness clinic voor de jeugd gaan verzorgen, ergens lekker in het zonnetje achterin de buitenbak/ of op het gras met behulp van wat actieve muziek. Naast dat we ons paard fysiek, mentaal en emotioneel willen trainen, is het minstens zo belangrijk dat wij ook aan onszelf werken op deze drie niveaus om samen met ons paard in harmonie te kunnen bewegen. Iedere blokkade in jouw lichaam heeft effect op je paard, dus is het belangrijk dat jij fit genoeg bent om je paard te kunnen ondersteunen. Wel zo fair toch?! Onder begeleiding van een gepassioneerde en enthousiaste personal trainers ga je aan de slag met ruiterfitness en werk je aan kracht, souplesse, balans en ontspanning. Je ontdekt welke spiergroepen jij het beste kunt trainen en hoe je dat doet. Je leert je spieren te controleren, onafhankelijk van elkaar te gebruiken en om te ontspannen en aanspannen op de gewenste momenten. Alles wat je nodig hebt om te werken aan een gezond lichaam en geest voor een onafhankelijke zit en aansturing van je paard. 

Maximaal nog 8 plekken beschikbaar, kosten zijn € 10,00 per persoon incl. een drankje. (voor opgave, nadere info volgt)

Op zaterdag 30 december 2023 houden wij weer onze jaarlijkse Oliebollenwedstrijd, nadere info volgt!

Advertentie