Activiteiten / Evenementen

Elk jaar organiseren wij diverse activiteiten/evenementen waar onze leden en soms ook deelnemers van buitenaf aan mogen deelnemen, voor de volledige wedstrijdagenda van het terrein verwijzen wij je graag naar http://www.manegegaasterland.nl. 

 • De HSV Gaasterland Club Competitie Van oktober tot oktober het volgende seizoen houden wij onze jaarlijkse HSV Gaasterland Club Competitie. De Club Competitie gaat over alle wedstrijden in Gaasterland, waarbij de 2 laagste resultaten weggestreept worden. Er zijn 7 dressuur en springwedstrijden op ons terrein in Harich. Elk lid dient minimaal 4 wedstrijden te rijden om in aanmerking te komen om HSV Gaasterland clubkampioen te worden. Er is zowel bij de paarden als bij de pony`s een kampioen voor zowel dressuur, springen. en een allround kampioen! Deelname hieraan is gratis en alleen opengesteld voor onze leden. De volgende wedstrijden 2022/2023 tellen hiervoor mee:                                                                
  5/6 November Springen
  12/13 en 19 November Dressuur
  30 december Oliebollenwedstrijd
  14/15 en 21 Januari Dressuur
  4/5 Februari Springen
  Voorjaarswedstrijd
  Kringwedstrijd 8 April
  13/14 Mei Concours
  Kringwedstrijd 30 september
 • De OLIEBOLLENWEDSTRIJD Op 30 december 2022 houden wij onze jaarlijkse oliebollenwedstrijd! Deelname voor onze leden (paarden en pony’s) is gratis. Nadere info volgt.
 • Onderlinge voorjaarswedstrijd In het voorjaar (datum nog niet bekend) houden wij eveneens voor de leden een gratis onderlinge wedstrijd. Hiermee kunnen onze leden zich vast voorbereiden op het outdoor seizoen. Nader info volgt.
 • NOC-NSF Het NOC*NSF is een Nederlandse sportorganisatie met als doel de sport in Nederland te bevorderen voor elke leeftijd. Met steun van het NOC-NSF gaan wij een reeds in werking gezet jeugdstimuleringplan (JSP) opzetten en uitwerken in het voorjaar van 2023. In dit team bieden wij jonge getalenteerde ruiters en amazones een trainingsprogramma aan in de vorm van extra lessen van top-instructeurs om op een hoger niveau te kunnen uitkomen. Hierbij proberen wij de jeugd meerdere inzichten te geven om hun gewenste doel te behalen.

  Er worden diverse allround (dressuur- en spring / eventing) lessen gegeven, tevens gaan wij een training van een bekende sportpsycholoog, ruiterfitness, een schrik / obstakel training en het werken aan de dubbele longe nog geven. Deze instructeurs  kunnen mensen van binnen en buiten onze vereniging zijn. Eind van alle lessen/clinics willen wij nog een proef gerichte clinic organiseren om de jeugd hun geleerde technieken in een proef te laten zien.  

  Voor wie?  Het Jeugdstimuleringsplan HSV Gaasterland is alleen bedoeld voor leden van HSV Gaasterland, pony en paarden ruiters van tussen de 6 t/m 18 jaar, die startgerechtigd zijn in de klasse B t/m Z springen/ eventing of dressuur of voornemens zijn om te gaan starten. Wordt je in 2023, 18 jaar, dan mag je je ook nog inschrijven! Er is geen leeftijdsgrens voor de pony’s of paarden, als ze maar gezond en wel kunnen deelnemen aan de activiteiten.  Voorwaarden: er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus je moet wel een beetje beschikken over de juiste inzet, motivatie en doorzettingsvermogen. Indien jij denkt dat ben en wil ik, dan mag je ons een motiveringsmail sturen naar penningmeester.hsvgaasterland@gmail.com met daarin het antwoord waarom wij jou in ons jeugd stimuleringsteam moeten opnemen en zien we graag jou onderbouwing hiervan tegemoet, met wie je bent wat je denkt te leren en hoe jij jezelf denkt te kunnen gaan verbeteren. Tevens dien je in het voorjaar op de vrijdag middagen eventueel uitloop naar de avonden beschikbaar te zijn in de periode van maart/april. Let op: 8 januari 2023 sluit de inschrijvingsdatum hiervoor!

 • Clinic: Succes met een growth mindset in de paardensport!
  Gegeven door Grand-Prix amazone en tevens Sportpsycholoog Sanne Beijermann, welke samenwerkt met ruiters van alle niveau’s en disciplines en van alle nationaliteiten wereldwijd, ook onze olympische ruiters en amazones. Op vrijdagavond 24 maart in de kleine kantine komt Sanne Beijerman, online uitleggen wat de mindset theorie is en hoe jij deze kan toepassen in de paardensport. Deze clinic is voor iedereen die vanuit alle disciplines inzicht wil krijgen in de samenhang tussen mindset en prestatie, en handvatten willen krijgen om te kunnen kiezen voor de mindset die bijdraagt aan plezier, motivatie en lange termijn succes. Bij deze clinic krijg je een werkboek waarmee je zelf aan de slag kunt. Tevens vertelt Amazone Victoria Simonsz-van Krieken hoe zij nu met een nieuwe mindset zonder angst en wedstrijdspanning haar sport beoefent.. Het bijwonen van deze clinic is gratis voor onze leden en € 5,00 voor deelnemers van buitenaf. Kantine zal tijdens de clinic open zijn. Opgave via (zal nader bekend worden)

Advertentie