Informatie/Tarieven


INFORMATIE EN HUISREGELS HSV GAASTERLAND

 Lidmaatschap HSV Gaasterland incl. gratis onderlinge activiteiten, kijk onder het kopje Activiteiten/Evenementen
Het is mogelijk om op elk moment in het jaar lid te worden van HSV Gaasterland, de contributie wordt dan omgerekend naar het aantal maanden. Daarna gaat het lidmaatschap per kalenderjaar.

-> Formulier: Aanmelden lidmaatschap  
Afmelden van het lidmaatschap of wijzigen naar lid zonder les, kan per 31 december, doorgeven voor 15 november.
-> Formulier: Afmelden lidmaatschap / omzetten naar lidmaatschap zonder les 

Tarieven per 1-1-2023
In het begin van het 1ste kwartaal van het jaar krijgt ieder lid een rekening, het is de bedoeling dat de rekeningen zo spoedig mogelijk betaald worden op het daarop vermelde banknummer.

Contributie per jaar (zonder les)€     50,00
Wekelijkse clublessen Junior lid met les op maandag of woensdag€   192,50
Wekelijkse clublessen senioren op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag €   271,50
   + Extra / losse clubles per keer€     10,00
   + Springles in blokjes, kosten afhankelijk van instructeur      60 – 80
   + Dressuurclinics in blokjes, kosten afhankelijk van instructeur 60 – 70
+ Baklid Manege Gaasterland per jaar   (is verplicht bij lid met les)€  100,00 
Donateurs€     15,00
+ Kringafdracht Tusken Waad en Klif     (wedstrijdrijdende leden)€       8,00
+ KNHS lidmaatschap   (alle leden)€     27,50
De volledige tarievenlijst van de KNHS 2022 vind je hier: https://www.knhs.nl/media/23130/tarievenlijst-2023.pdf            

LESSEN
Het is mogelijk om dressuur- en springlessen te volgen bij verschillende gediplomeerde instructeurs. Voor nieuwe leden is er de mogelijkheid om 2 gratis proeflessen te volgen. De lessen worden door het bestuur ingedeeld, zoveel mogelijk op niveau en leeftijd. De lesindeling en de beschikbaarheid vind je onder de clublessen.

Dressuurles
De lessen duren 45 minuten per groep, er is les op dinsdag- en donderdagavond vanaf 18.00 uur. In een groep rijden maximaal 4 combinaties.
Allroundles
De lessen zijn op maandag en woensdag en duren 45-60 minuten per groep, afhankelijk van het aantal combinaties.
De ene week springen, andere week dressuur.

* Er is 39 weken les, 6 weken zomerstop, 3 weken winterstop en 4x uitval tussendoor, feestdagen, vakanties.
* Als je in de loop van het jaar besluit te stoppen met de lessen moet je dit vóór 1 juni doorgeven, je krijgt dan een deel van het lesgeld terug.
Wanneer je je na 1 juni afmeldt voor de lessen blijf je het volledige jaar-lesgeld verschuldigd.
* Eenmalig een extra les kan -als er plaats is- dit altijd in overleg met Anja Lyklema (paarden) of Wilma Boersma (pony’s). Kosten € 10,00 per keer.
* Er zijn geen inhaal lessen.
* Als je niet op les komt: ALTIJD AFMELDEN. Afmelden graag zo vroeg als mogelijk, bijvoorbeeld als je al een paar dagen voor de les weet dat je niet kunt. Maar in ieder geval vóór 16.00 uur op de dag van de les.
Een reden van opgeven is niet nodig, als we maar weten dat je niet komt. Zo geef je een ander de kans om een extra les te nemen, en de instructie kan beter worden geïnformeerd.

Cap verplicht
Leden zijn verplicht een goedgekeurde veiligheidshelm te dragen tijdens de lessen en het vrij-rijden in en bij de manege en op het verenigingsterrein Elfbergen. Het gehele jaar mag je als lid op Elfbergen rijden.

MANEGE GAASTERLAND
Als je lid bent kun je ook baklid worden bij de Manege Gaasterland, dan mag je buiten de lessen / wedstrijden / evenementen ook vrij gebruik maken van de faciliteiten van Manege Gaasterland.
Voor lesrijdende leden is het baklidmaatschap verplicht!
De bakbezetting en de agenda (evenementen) vind je op www.manegegaasterland.nl, kijk daarnaast ook regelmatig op het prikbord voor wijzigingen m.b.t. de bakbezetting.
Het baklidmaatschap gaat per kalenderjaar en je ontvangt de factuur van Stichting Manege Gaasterland.
N.B. Bij privèles in de manege moeten zowel instructeur als ruiter baklid en HSV-lid zijn.

VRIJWILLIGERS
Elk jaar worden er op de manege diverse indoor- en outdoorwedstrijden georganiseerd. Dat lukt uiteraard niet zonder vrijwilligers, ieder lid wordt verwacht om tenminste 4x per jaar mee te helpen. Zonder vrijwilligers zijn er helaas ook geen evenementen.

HSV Gaasterland maakt gebruik van het vrijwilligersprogramma de HULPTEUGEL HSV
Voor vragen mail naar Anja -> beheerder@lrgaasterland.hulpteugel.nl

* Je kunt in de Hulpteugel doorgeven wat je voorkeur is en je inschrijven voor openstaande taken.
* Door je in te schrijven via de Hulpteugel krijg je punten toegekend ( je moet je taak wel bevestigen)
* Taken zijn o.a. banen uitzetten, parcours opbouwen, parkeerhulp, schrijfster, ringmeester dressuur/springen, couponlopers, omroeper, parcourshulp op de wedstrijddag, kantine / snackbar, rekenkamer, opruimen na de wedstrijd, en je kunt je ook opgeven voor CH Rijs en de klussendag.* Taken zijn o.a. banen uitzetten, parcours opbouwen, parkeerhulp, schrijfster, ringmeester dressuur/springen, couponlopers, omroeper, parcourshulp op de wedstrijddag, kantine / snackbar, rekenkamer, opruimen na de wedstrijd, en je kunt je ook opgeven voor CH Rijs en de klussendag.
* Kun je niet, dan dien je zelf voor een vervanger te zorgen of te ruilen.
* Kom je niet opdagen, of schrijf je jezelf niet in, dan zijn wij genoodzaakt om een boete (€ 50,- per vrijwilligerstaak!) uit te schrijven.

* ->> Let op: Bij HSV Gaasterland hoef je naast bovenstaande taken geen wekelijkse kantine- of schoonmaakdiensten te draaien.

Ledenvergadering
De ledenvergaderingen worden gehouden in de kantine van de manege. In maart wordt de Algemene jaarvergadering gehouden. Daarbij worden ook de donateurs uitgenodigd. In oktober wordt een ledenvergadering uitgeschreven. Het bestuur hoopt dat de vergaderingen goed bezocht worden, zodat de leden tijdig van alle nieuwe informatie wordt voorzien, tevens is het goed voor de onderlinge verstandhouding en besluitvorming.

Activiteitencommissie
De activiteitencommissie organiseert diverse activiteiten per jaar, bijvoorbeeld een oefenproef en oefenparcours, Bingo, schriktraining etc. Mocht je zelf nog ideeën of vragen hebben dan kun je de activiteitencommissie bereiken via activiteitencommissieHSV@gmail.com

Klaverblad
Het gezamenlijke blad van de drie verenigingen die iedereen voorziet van informatie, weetjes, foto´s en andere zaken komt eens in het kwartaal uit. Heb je informatie, foto´s of wil je adverteren in het blad: stuur dit naar Geertrude de Jager
(hetklaverbladmagazine@gmail.com)

Advertentie